Flyselskapene Flyr og Norwegian skal denne vintersesongen ha direkteruter mellom Oslo og Salzburg. Rutene som er ny for Flyr, men som Norwegian tidligere har fløyet til er gode nyheter for skientusiaster som ønsker seg flere direkteruter til skidestinasjonene i SalzburgerLand-regionen.

Både Flyr og Norwegian vil operere med to ukentlige avganger mellom Oslo Gardermoen og Salzburg lufthavn. Flyr starter sin rute den 4. januar 2023, mens Norwegian starter driften av ruten 7. januar. Begge selskaper vil ha avganger på onsdager og lørdager. Totalt vil Flyr og Norwegian sørge for 47 avganger fram til sesongavslutning den 25. mars 2023.

Vil ha flere nordmenn til Alpene

Yvonne Rosenstatter, markedssjef i destinasjonsorganisasjonen SalzburgerLand Tourismus, er glad for direkterutene fra Norge og mener disse vil øke trafikken av nordmenn som søker vinteropplevelser i Salzburg-regionen.

– Direkteforbindelsen mellom Norge og SalzburgerLand gir nordmenn tilgang til flere tusen kilometer med skibakker, og en rekke andre vinteraktiviteter myntet både på familier og frikjørere. Foruten opplevelsene i bakken tilbyr regionen også muligheter for langrenn og en rekke andre aktiviteter. Området er dessuten kjent for sine mange SPA-fasiliteter og for sitt spennende regionale kjøkkenet, sier Rosenstatter.

–  Salzburg har status som UNESCO verdensarvsby, så for dem som ikke interesserer seg for vintersport, er Salzburg i seg selv et spennende turistmål, sier Yvonne Rosenstatter, markedssjef i SalzburgerLand Tourismus.

SalzburgerLand er med sine 52 skiområder og mer enn 470 heisanlegg et av de mest populære vinterdestinasjonene i Østerrike. Alle er tilgjengelige på mindre enn 90 minutters kjøretur fra Salzburg flyplass. Med nærhet til Alpene er Salzburg et av de største knutepunktene for skientusiaster i vintersesongen.

ANNONSE
Forrige artikkelEmirates tilbake i Japan med A380
Neste artikkelNå skal samtlige Boeing 747-400F ut av flåten