Flyr på vingene

Foto: Sebastian E. Burmo

Onsdag 30 Juni Kl 11:30 var alt lagt til rette for Norsk luftfartshistorie. Under denne spesielle begivenheten var Hangar.no, ombord på jomfruturen til Tromsø. Ved gaten var alt gjort klart for et lite arrangement før Flyr´s aller første flight, 408 til Tromsø.

Flight: FS408 Jomfruturen til Tromsø – Foto: Sebastian E. Burmo

Tilstede var CEO i Flyr, Tonje Wikstrøm Frislid. Frislid har gledet seg stort til denne historiske dagen. Hun ønsker å takke alle samarbeidspartnere, samt alle de flinke folkene som har fått Flyr fram til hit vi står i dag. Sammen skal de ta Flyr enda et steg videre. Frislid skal bare sitte og nyte flyvningen til Tromsø. Hun vektlegger at det med å ta vare på ansatte, samarbeidspartnere og passasjerer er ytterst viktig for Flyr. De kaller passasjerer/kunder for gjester, ansatte for medarbeidere og istedenfor leverandører så kaller Flyr dem for samarbeidspartnere. Dette fordi selskapet ønsker å ta godt vare på alle og ha et godt samarbeid med alle som er rundt Flyr og de som vil reise med oss. Dette for å være et annet flyselskap en alle andre. For lederen i selskapet så er den første kommersielt flyvningen utvilsom den største milepælen, sier hun til Hangar.no. De har hatt mange milepæler i den siste tiden, men dette er helt klart den største. Hun føler samtidig seg veldig glad, samt veldig ydmyk over hvordan selskapet har blitt mottatt av samarbeidspartnere og passasjerer. Så i tiden fremover skal Flyr gjøre alt for å levere det de lover.

Før boardingen ble satt i gang så var Samferdselsminister, Knut Arild Hareide, tilstede under den offisielle åpningen av Flyr . Han håper at Flyr lykkes i markedet og vektlegger måten selskapet har gått inn i markedet på gjennom fokus på den “Norske Modellen”, tross hard internasjonal konkurranse i luftfarten. Hareide roser selskapet for gode arbeidsvilkår, norske ansatte som Flyr har hatt fokus på gjennom bedrifts modellen deres. Ministeren trekker også fram viktigheten av et godt flytilbud i Norge. Norge har en geografi som ofte gjør fly til det beste fremkomstmidlet. Han håper på at Flyr skal få plass og mulighet til å bli med på det norske markedet og skape et godt reisetilbud. Avslutningsvis så sier Knut Aril Hareide at denne dagen har vært hans mest positive dag som samferdselsminister med ansvar for Norsk luftfart.

Erik Braathen og Knut Arild Hareide Foto: Sebastian E. Burmo

Tilstede var også Avinor leder, Abraham Foss. Han forteller om en tid preget av lite passasjerer og en koronapandemi som har rammet Avinor og flyselskapene hardt. Foss syns det er kult at et selskap etablerer seg på et tidspunkt som nå bare peker oppover. Han tror at Flyr har valgt rett tid for å starte opp passasjermessig og utviklingsmessig. Foss ønsker Flyr hjertelig velkommen til alle Avinor sine flyplasser, og lover at de skal gjøre det beste for at selskapet skal lykkes i framtiden. Til gode for passasjerene med økt konkurranse.

For å gjøre det hele offisielt, så klippet Samferdselsministeren, det røde båndet, assistert av Flyr CEO,Tonje Wikstrøm Frislid og Abraham Foss , leder Avinor.

Foto: Sebastian E. Burmo

Boardingen startet på tid og passasjerer på denne flighten besto av mange flyentusiaster, ledelsen hos Flyr og ikke minst Samferdselsministeren. Totalt kunne purseren på denne spesielle flighten meddele at det var 157 passasjerer + 1 baby ombord på FS408 til Tromsø.

Foto: Sebastian E. Burmo

Flyet taxet deretter videre til runway 01L for en takeoff mot Nordens Paris. Under taxingen til rullebanen fikk flyet en vanndåp fra brannvesenet i Avinor. Det var ikke noe servering ombord på flighten på grunn av retningslinjene for luftfarten under Covid-19. Istedenfor fikk hver enkelt passasjer en goodiebag med mat og drikke, pluss noen unike suvenirer for å markere denne begivenheten. Flyvningen var veldig myk og stemningen ombord var fantastisk. Folk klappet flere ganger under turen og det var enkelt å skjønne at dette var en flight utenom det vanlige.

Foto: Sebastian E. Burmo

Under flighten fikk jeg sjansen til å få et intervju med kabinsjef Solveig på Flyr sin første kommersielt flight til Tromsø. Hun er heldig og har med seg 5 andre dyktige kabinsjefer på denne flyvningen og synes at flighten går som en drøm. Teamet er veldig flinke og alt er veldig sammensveiset. Hun sier at å være crew på en flight som dette gir en god del sommerfugler i magen og litt overtenning. Det blir litt sentimentalt med første takeoff med passasjerer der man kan kjenne på gleden av å være tilbake og gjøre det vi har blitt opplært til. Flyr er helt unikt, hun nevner bla at det er veldig god kommunikasjon med ledelsen og er et samhold uten like. Det har blitt en liten Flyr- familie. Dette håper Solveig er med på å skinne igjennom til passasjerene etterhvert. Flyr er som vårt andre hjemme, og de ansatte vil ta godt vare på alle gjestene ombord og sørge for at alle har en så fin opplevelse som mulig, samt å være folkelig.

Kabinsjef – Solveig og Raymond Flyr – Foto: Sebastian E Burmo
Glad kabinbesetning – Foto: Sebastian E. Burmo

Flvningen gikk sin gang og etter 1 time og 50 minutter satt Flyr hjulene på bakken. For å markere dette ble flyet møtt med en vannsalut fra Tromsø Lufthavn. Nå er det offisielt, Flyr har skrevet seg inn i historiebøkene.

Her kan du se en videosnut av vannsaluten Flyr fikk på Tromsø Lufthavn etter landingen – Video: Sebastian E. Burmo

På bakken sto Groundcrew klar for å ta imot et splitter nytt selskap på Tromsø Lufthavn og i terminalen var det lagt opp til en liten motakkelsesseremoni med taler, bevertning og media.

Pilotene vel fornøyd med første flyvning – Foto: Sebastian E. Burmo
Flyr på bakken igjen – Foto: Sebastian E. Burmo

Ordføreren i Tromsø Kommune, Gunnar Wilhelmsen, var tilstede under mottakelsen. Flyr betyr veldig mye for Tromsø. Tromsø har ingen jernbane og er helt avhengig av flybransjen og det at Flyr kommer, gjør at konkurransen i luften skjerpes. Noe som gjør at flere vil reise til Tromsø og omvendt, at flere kan reise fra Tromsø og ut i Norge og verden, sier Wilhelmsen.

Erik Braathen, styreleder i Flyr, beskriver den første flighten som en hyggelig tur. Samtidig som en lettelse, når man nå har gjennomført den første kommersielle turen. Så det var positivt på alle mulige måter sier Braathen. Han er fornøyd med den første flyvningen, men ser selv at det er noen små ting som må ordnes. Men det er å forvente på en første flyvning som denne. Det var noen små problemer på systemsiden på Flyr-Appen på Gardermoen, med integrering. Men stort sett gikk alt bra. Han tror at etterspørselen kan bedre seg mer etter den første flighten, da man kan se selskapet i Action. Men hvordan ting blir i fremtiden kan ingen spå.

Intervju med Erik Braathen – Foto: David Gutmann

Hangar.no ønsker å takk ledelsen i Flyr, kabinbesetningen, Avinor og ordføreren i Tromsø for å ta seg tid til et intervju. Vi ønsker Flyr hell og lykke til videre og gleder oss til å følge med på selskapet i framtiden som kommer.

ANNONSE
Forrige artikkelAir Canada med egen dekor for olympiske leker
Neste artikkelStansted blir hovedbase for nytt britiske flyselskap