Hangar.no

Flyr samtlige A380 til Mojave-ørken i USA – Regner ikke med at alle kommer tilbake

Det australske flyselskapet Qantas Airways starter neste uke med å flytte samtlige av sine 12 Airbus A380 fra Australia til USA. Kjempeflyene skal flys til den berømte Mojave-ørken i California, hvor en lang rekke fly ender sine dager.

I følge Newshub på New Zealand skal alle 12 flyene langtidsparkeres i påvente av at den internasjonale flytrafikken vil ta seg opp igjen, og etterspørselen er tilsvarende 2019 nivået.

Administrerende direktør i flyselskapet, Alan Joyce sier til nettavisen i nabolandet at det er umulig å vite når markedet i USA og Storbritannia vil ta seg opp igjen, hvor A380 er brukt på ruter.

-Vi tar utgangspunkt i alle våre 12 Airbus A380-fly blir stående parkert i USA over en lengre periode. Vi håper at det vil kommet et potensiale for å hente tilbake alle 12 flyene i trafikk, men det kan like godt bare komme til at vi henter seks av flyene tilbake og kvitter oss med resten, sier Joyce.

Mojave Air and Space Port har per i dag rundt 150 fly lagret for flyselskap verden over. Flesteparten av flyene har en usikker fremtid, men her er det også godt over 70 Boeing 737 MAX som står parkert.

Qantas har i dag A380 flyene stående parkert i Sydney, Melbourne og Los Angeles.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer