12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Airbus

Flyselskap angrer seg – Vil kutte Airbus-bestilling til havlvparten

Flyselskapet Avianca angrer seg nå for en bestilling hos den europeiske flyprodusenten Airbus, på 100 Airbus A320neo-fly. 

Flyselskapet skal kommende uke ha møter med Airbus, hvor ordren på nye fly bes kuttes til 50 fly, hvis mulig. 

Avianca er Colombias nasjonale flyselskap, og hadde i 2016 en utsikt til at veksten for flyvninger skulle vokse inn i himmelen bokstavelig talt de neste årene. Nå sier direktøren for flyselskapet at dette er utsikter som i stor grad har endret seg. 

For flyselskapet er det mye som står på spill i forhold til å få kuttet bestillingen på 100 fly ned til halvparten. For Airbus kan det bety at produsenten må gå med på å kutte bestillingen, ettersom også den økonomiske fremtiden for Avianca er usikker. 

Datterselskapet Avianca Brasil måtte denne uken be om beskyttelse mot sine kreditorer, og levere tilbake rundt 10 av sine fly til leasingselskap etter manglende betaling for leie. 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer