Flyselskap fikk beslaglagt fly for tredje gang på seks måneder

Det siste halve året har ikke vært et godt halvår for flyselskapet Air Tanzania. I slutten av november fikk selskapet ett av sine fly beslaglagt i Canada. Dette er tredje gangen på seks måneder at dette skjer med et av selskapets fly.

Denne gangen er det snakk om et Dash 8-Q400 fly som ble holdt tilbake hos produsenten i Canada, etter at en nasjonal domstol ba om at flyet ble holdt tilbake.

Flyet er helt nytt og skulle etter planen ha blitt overlevert flyselskapet i slutten av november.

LES OGSÅ: BESTILLER DASH 8-Q400

Årsaken skal være en konflikt mellom en sørafrikansk bonde og myndighetene i Tanzania, over en gård som ble ekspropriert på 1980-tallet. Siden dette har det pågått en sak i domstolen rundt erstatting til mannen. Det var mannen som nå gikk til domstolen i Canada, og fikk medhold i at myndighetene måtte gi etter og betale erstatning.

Nå er flyet løslatt, uten at noen av partene har bekreftet om saken er oppgjort. I følge medier i Tanzania er flyet på vei til flyselskapet nå.

I august i år fikk selskapet også beslaglagt et Airbus A220-300 av myndighetene i Sør-Afrika etter manglende betaling av et banklån.

LES OGSÅ: FIKK AIRBUS A220 BESLAGLAGT

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller ytterligere 10 Airbus A350
Neste artikkel2019: økning i flytrafikken på verdensbasis