-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no

Flyselskap fikk beslaglagt fly for tredje gang på seks måneder

Det siste halve året har ikke vært et godt halvår for flyselskapet Air Tanzania. I slutten av november fikk selskapet ett av sine fly beslaglagt i Canada. Dette er tredje gangen på seks måneder at dette skjer med et av selskapets fly.

Denne gangen er det snakk om et Dash 8-Q400 fly som ble holdt tilbake hos produsenten i Canada, etter at en nasjonal domstol ba om at flyet ble holdt tilbake.

Flyet er helt nytt og skulle etter planen ha blitt overlevert flyselskapet i slutten av november.

LES OGSÅ: BESTILLER DASH 8-Q400

Årsaken skal være en konflikt mellom en sørafrikansk bonde og myndighetene i Tanzania, over en gård som ble ekspropriert på 1980-tallet. Siden dette har det pågått en sak i domstolen rundt erstatting til mannen. Det var mannen som nå gikk til domstolen i Canada, og fikk medhold i at myndighetene måtte gi etter og betale erstatning.

Nå er flyet løslatt, uten at noen av partene har bekreftet om saken er oppgjort. I følge medier i Tanzania er flyet på vei til flyselskapet nå.

I august i år fikk selskapet også beslaglagt et Airbus A220-300 av myndighetene i Sør-Afrika etter manglende betaling av et banklån.

LES OGSÅ: FIKK AIRBUS A220 BESLAGLAGT

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer