Hangar.no
EVA Air 787-10

Flyselskap har ombestemt seg – dropper syv Boeing 787-10

Flyselskapet EVA Airways har ombestemt seg og innledet for en måned siden samtaler med flyprodusenten Boeing, om å droppe restordren på 787-10. Selskapet har hatt 18 slike Dreamlinere av den største typen i bestilling.

Nå gjenstår det for Boeing å levere syv slike fly, men EVA Airways sier til lokale medier at de ikke lengre trenger så store fly. I følge AeroTelegraph skal flyselskapet ha kommet frem til en avtale hvor Boeing nå skal bygge tre Boeing 777F fraktfly, samt fire Boeing 787-9 fremfor de større syv 787-10.

Boeing har totalt fått 153 bestillinger av sin 787-10 som fortsatt ikke er levert, denne versjonen produseres og bygges i Charlston i USA.

Flyselskapet har i dag fem Boeing 787-10 og fire Boeing 787-9 i sin flåte. I følge ledelsen i selskapet har markedet endret seg så kraftig at de ikke lengre kan forsvare å innføre flere 787-10 i flåten.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer