Flyselskap i Venezuela leier inn A380 fra HiFly

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Estelar Airlines i Venezuela har hverken passasjergrunnlag nok eller behovet for å fly noen Airbus A380, men det lille flyselskapet med bare fem fly i flåten, skal nå benytte en A380 de neste ukene.

Selskapet har en egen flåte bestående av fem Boeing 737-300 og 737-200, og har i perioder leid inn en Airbus A340 fra det portugisiske selskapet HiFly. Nå må dette flyet ha omfattende vedlikehold, og dermed har selskapet i Venezuela fått en arvtager fra HiFly.

Det er Airbus A380-flyet som HiFly kjøpte brukt, og som har fløyet for Norwegian, Thomas Cook og en rekke andre selskap. Gigantflyet skal få kjørt seg med luft under vingen da det skal fly i 14 dager på ruten Caracas-Ezeiza-Caracas- Madrid – London.

Det er ikke flyselskapet selv som har valgt å bruke et så stort fly, men HiFly som har hatt ledig kapasitet med sin A380, når A340-flyet nå måtte inn til vedlikehold.

I følge nettstedet Simple Flying blir det muligens noen utfordringer ved av- og påstigning av passasjerer da flyplassen i Caracas ikke har noen gater eller fasiliteter for å kunne håndtere en Airbus A380. Flyselskapet har kommentert at det vil bli benyttet trapper foran og bak på flyet for å få alle av og på.

Flyselskapet flyr kun til syv destinasjoner i Venezuela, i tillegg til Madrid, London, Lisboa, Roma og Miami. I tillegg har det ruter til Argentina og Chile.

ANNONSE
Forrige artikkelBestemor med to barnebarn arrestert – Hadde ladd håndvåpen i håndbagasje
Neste artikkelIAG la inn bestilling på MAX for å ta hevn på Airbus