18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskap må sette sitt enste langdistansefly på bakken

Flyselskapet Surniam Airways har havnet i en knipe hvor selskapets eneste langdistansefly må settes på bakken til utgangen av mars måned.

Airbus A340-300 (PZ-TCR) har et understell som må byttes ut helt da det er utslitt og ikke tåler flere landinger og avganger. I følge den nederlandske nettsiden Luchtvaartnieuws befinner flyet seg i Frankfurt, der det har stått parkert siden starten av januar i år.

Surniam Airways har hatt en lang historikk med tekniske problemer med flyet som ble bygget i 1998 for China Southwest Airlines. Surinam har operert flyet siden desember 2015.

Selskapet har måtte leie inn fly fra det spanske selskapet Wamos og Privelige Style, noe passasjerene som reiser med Surinam har respondert svært negativt på.

Ved siden av at understellet må byttes skal også flyet etter planen gjennomføre en teknisk C-sjekk innen påske. Noe som betyr at flyet kan bli stående på bakken i flere måneder.

Flyselskapet som har en brokete økonomi må nå vurdere om flyet skal hugges opp, eller om det skal utføres bytte av understellet og C-sjekk før det returnerer i tjeneste.

Surinam Airways har hatt en avtale med selskapet TUI om salg av ledige seter på selskapets fly, nå som Airbus A340-flyet er ute av bilde enn så lenge, sliter TUI med å få ledige seter på de flyene som benyttes på innleie for å fly langdistanseruten til Amsterdam.

Andre nyheter

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

HNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie

Hans Olav Nyborg

Thai Airways får godkjent redningsplanen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer