14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: YanAir

Flyselskap mistet linsens – Fulgte ikke flygeleders pålegg under landing

Det ukrainske flyselskapet YanAir fikk den 7. juni trukket tilbake sin AOC-lisens, driftslisens til å operere som flyselskap. Det er ukrainske myndigheter som valgte å trekke tilbake lisensen på bakgrunn av en hendelse i april måned.

YanAir hadde leid ut ett av sine Boeing 737-400 (UR-COX) til selskapet Air Moldova på wet-lease basis. Flyet som hadde YanAirs eget mannskap skal ha hatt to piloter ombord som ikke fulgte en flygeleders instrukser under landing den 19. april på hovedflyplassen i Moldova.

Pilotene skal ha fløyet et helt eget mønster inn mot flyplassen, til tross for at det flere ganger ble angitt fra flyeleder at kurs måtte endres og følges i henhold til det som ble gitt som pålegg.

Det var myndighetene i Moldova som etterforsket hendelsen før de ga saken videre over til myndighetene i Ukraina.

Den 18. juni meldte flyselskapet at myndighetene har gitt selskapet tilbake sin AOC-lisens under strenge forutsetninger. Flyvningene skal ha startet opp igjen.

Selskapet ble startet opp i 2012 og opererer tre Airbus A320, en Airbus A321, to Boeing 737-300 og tre Boeing 737-400.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer