12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Boeing

Flyselskapene klager på funn av verktøy og arbeidslys i nye Dreamlinere

Listen over flyselskap som opererer Boeing 787 Dreamlinere er etterhvert lang. Det samme er listen over selskap som klager til det amerikanske luftfartsverket Federal Aviation Administration (FAA) over funn av uønskede ting ombord i nye fly.

Det er funn av alt fra spesialverktøy til arbeidslamper og metallrester som meldes inn til FAA. De siste to årene har det kommet inn rundt 20 slike klager på funn inne i fly som er levert og satt i trafikk.

Flyprodusenten Boeing avviser funnene og sier dette er rykter og gamle historier som ikke har rot i virkeligheten melder CBS news.

Det er fra før kjent av det amerikanske Forsvaret har klaget til Boeing etter funn av det samme i sine nye Boeing 767-baserte tankfly. Funn av søppel, verktøy og personlige eiendeler i hulerom på flyene, har fått US Air Force til sette hardt mot hardt hos Boeing i forhold til å ta interne oppvaskmøter med ansatte som glemmer igjen objekter inne i flyene.

Samtlige fly av typen Boeing 787 og 767 leveres som feilfrie og fri for objekter som ikke skal være der.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer