Flyselskapet Airwing er konkurs. Selskapets styre har bestemt at det ikke er mulig med videre drift, og har derfor besluttet å stanse driften.

Beslutningen skyldes «svært uforutsigbare og vanskelige rammebetingelser», melder selskapet i følge E24.no.

Selskapet ble startet opp i 2003 og har hatt sitt hovedkontor i Os.

– Våre forsøk på å hente ny risikokapital for å fortsette satsingen lykkes dessverre ikke. Økte kostnader og store utfordringer med vedlikehold gjorde videre drift umulig. I en slik situasjon er det eneste ansvarlige å gjøre å melde oppbud. Nå er førsteprioritet å ta vare på de ansatte i en svært vanskelig situasjon, sier Anna Helene Kjos-Mathisen, toppsjef i Airwing til E24.

Flyselskapet har tapt 18,4 millioner kroner i 2021, med en omsetning på 79, 8 millioner kroner melder avisen. Egenkapitalen til flyselskapet skal ha vært i minus med 23 millioner kroner.

– Vi har tillit til at styret har tatt den riktige avgjørelsen gitt den vanskelige situasjonen selskapet befinner seg i. Ledelsen og de ansatte har gjort en kjempeinnsats, men har støtt på faktorer utenfor selskapets kontroll som har bidratt til å gjøre videre drift umulig, sier investor Morten Klein til E24.

Airwing har drevet med privatflyvning for næringslivet men har siden pandemien og med krigen i Ukraina hatt lengre perioder med fly på bakken grunnet disse omstendighetene.

Det er rundt 48 personer som blir uten jobb når selskapet nå er konkurs.

Airwing skal ha hatt en flåte bestående med to Beech B200 Super King Air, 4 Learjet 45 og en Piaggio P180 Avanti II.

ANNONSE
Forrige artikkelFlybe-boet søker midlertidig driftslisens
Neste artikkelSAS starter rute mellom København og New York