Det brasilianske flyselskapet GOL har startet Chapter 11 prosessen i USA, i et forsøk på å redde selskapet fra konkurs. Torsdag ble selskapet registrert ved United States Bankruptcy Court, og dermed får det samtidig beskyttelse mot flere kreditorer som nå står og banker på selskapets dør med sine regninger.

Selskapet skriver i en pressemelding; GOL går inn i den amerikanske rettsprosessen med en finansieringsforpliktelse på USD 950 millioner i ny debitor-in-posession (“DIP”) finansiering fra medlemmer av Ad Hoc Group of Abra Bondholders, samt visse andre Abra obligasjonseiere. Selskapet vil søke tilgang til denne finansieringen som en del av sin førstedagshøring i de kommende dagene. Finansieringen er underlagt rettsgodkjenning og vil sammen med kontanter generert fra pågående drift gi betydelig likviditet for å støtte driften i normal løpet av kapittel 11-prosessen.

Flyselskapet skylder store beløp blant annet til leasingselskapene som har begynt å hente tilbake flyene som er utleid til selskapet.

-GOL har gjort en betydelig innsats for å gi kundene våre den beste reiseopplevelsen, samtidig som vi har forbedret vår lønnsomhet og finansielle stilling. Vi har gjort enestående fremskritt til dags dato og tror at denne prosessen vil tillate oss å fullt ut møte utfordringene forårsaket av pandemien samtidig som vi opprettholder vår høye standard på service til våre kunder. Denne prosessen vil gjøre det mulig for GOL å utvide vår posisjon som en ledende Det latinamerikanske flyselskapet, samtidig som vi opprettholder formålet vårt om å være den første for alle. Vi er sikre på at trinnene vi tar vil tillate oss å tilby de laveste prisene med eksepsjonelle reiseopplevelser til våre kunder over et økende antall ruter. Våre ansatte vil fortsette å håndtere sine daglige aktiviteter og passe på GOL og sikkerheten og kvaliteten på flyreisene til de reisende. Vi er glade for å gå videre med forpliktelser for ny kapital som vil bidra til å fremme våre langsiktige strategier, inkludert å forbedre rimeligheten, reiseopplevelsen og kundenes valg, sier Celso Ferrer , administrerende direktør i GOL.

I følge pressemeldingen vil GOL fortsette å fungere normalt under tilsynsprosessen utført av den amerikanske domstolen. Selskapet vil betale lønn og fordeler til ansatte normalt gjennom denne prosessen, siden ingenting vil endre seg i rutineaktivitetene til våre ansatte

ANNONSE
Forrige artikkelSouthwest Airlines fjerner 737-7 MAX fra flåteplanen for 2024
Neste artikkelAirbus åpner eget senter for parkering og resirkulering av fly