Det danske charterflyselskapet Jettime er konkurs. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Til Danmarks Radio sier direktør Jørgen Holme at dette er en utrolig trist dag for de ansatte i selskapet. Han og ledelsen har arbeidet i lengre tid med å forsøke å finne en løsning og vei ut av krisen som har oppstått i forbindelse med koronaviruset.

Til DR sier direktøren at ettersom juli måned passerer har selskapet mistet troen på å kunne hente rundt 800 millioner kroner i omsetning kommende høst, for å kunne klare seg videre.

Flyselskapet frakter hvert år rundt 400.000 dansker og nordmenn på ferie i utlandet. Ut i fra 342 ansatte fikk 313 oppsigelse fra selskapet i juni i år.

Eier av flyselskapet, Lars Thuesen har allerede registrert Jettime som nytt selskapet i Danmark, og satser på å klare å starte opp igjen driften i løpet av 2021 eller 2022.

Jettime startet opp i 2006 og satset på charterflyvninger og ad-hoc-utleie. Selskapet har fløyet mer eller mindre fast for selskap som Norwegian og en rekke andre i høysesongen. Flåten har bestått av flere varianter av Boeing 737, fra 300 til 800 varianten.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no