Hangar.no

Flyselskapet Jettime i Danmark konkurs

Det danske charterflyselskapet Jettime er konkurs. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Til Danmarks Radio sier direktør Jørgen Holme at dette er en utrolig trist dag for de ansatte i selskapet. Han og ledelsen har arbeidet i lengre tid med å forsøke å finne en løsning og vei ut av krisen som har oppstått i forbindelse med koronaviruset.

Til DR sier direktøren at ettersom juli måned passerer har selskapet mistet troen på å kunne hente rundt 800 millioner kroner i omsetning kommende høst, for å kunne klare seg videre.

Flyselskapet frakter hvert år rundt 400.000 dansker og nordmenn på ferie i utlandet. Ut i fra 342 ansatte fikk 313 oppsigelse fra selskapet i juni i år.

Eier av flyselskapet, Lars Thuesen har allerede registrert Jettime som nytt selskapet i Danmark, og satser på å klare å starte opp igjen driften i løpet av 2021 eller 2022.

Jettime startet opp i 2006 og satset på charterflyvninger og ad-hoc-utleie. Selskapet har fløyet mer eller mindre fast for selskap som Norwegian og en rekke andre i høysesongen. Flåten har bestått av flere varianter av Boeing 737, fra 300 til 800 varianten.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer