Flyselskapet Jettime i Danmark konkurs

Det danske charterflyselskapet Jettime er konkurs. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Til Danmarks Radio sier direktør Jørgen Holme at dette er en utrolig trist dag for de ansatte i selskapet. Han og ledelsen har arbeidet i lengre tid med å forsøke å finne en løsning og vei ut av krisen som har oppstått i forbindelse med koronaviruset.

Til DR sier direktøren at ettersom juli måned passerer har selskapet mistet troen på å kunne hente rundt 800 millioner kroner i omsetning kommende høst, for å kunne klare seg videre.

Flyselskapet frakter hvert år rundt 400.000 dansker og nordmenn på ferie i utlandet. Ut i fra 342 ansatte fikk 313 oppsigelse fra selskapet i juni i år.

Eier av flyselskapet, Lars Thuesen har allerede registrert Jettime som nytt selskapet i Danmark, og satser på å klare å starte opp igjen driften i løpet av 2021 eller 2022.

Jettime startet opp i 2006 og satset på charterflyvninger og ad-hoc-utleie. Selskapet har fløyet mer eller mindre fast for selskap som Norwegian og en rekke andre i høysesongen. Flåten har bestått av flere varianter av Boeing 737, fra 300 til 800 varianten.

ANNONSE
Forrige artikkelDette hybrid-flyet kan være aktuelt i Norge
Neste artikkelFAA med 737 MAX godkjenning på høring