10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Illustrasjonsfoto

Flyskammen i Norge varte fra 1.6.19 til 31.8.19

Nordmenns flyskam varte kun i noen varme sommermåneder, før det ble glemt her hjemme. Nå viser en ny undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) at det er lite å spore av flyskam i Norge når vi skriver november.

Flere valgte å skulle ta toget på ferie i sommer, men trolig viser trenden at det ble med flyskammen i sommerferien, for nå har den slett ikke bitt seg fast i nordmenn.

NRK skriver i dag at er nedgang i flyreiser utenlands kun relatert til den lave kronekursen og at det er noe som gjør det dyrere for oss å reise ut av landet.

– Flyskam er såpass nytt som fenomen at det ikke har slått ut i noen særlig grad her i Norge, sier forsker Harald Thune-Larsen ved TØI til NRK.

Tendensen viser også at med den lave kronekursen kommer stadig flere og flere turister til Norge med fly.

Undersøkelsene til TØI viser at det ikke er noen flyskam å spore som grunnlag for at flyreiser i Norge flater litt ut i 2019. Det gjenstår å se hvor mange som velger kaste seg på toget i 2020, og føle litt på flyskammen etter en vintersesong hvor fenomenet kan bli enda mer tynnet ut.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer