Det ble i natt brudd i meklingen mellom Norsk Flytekniker Organisasjon og NHO Luftfart. Dermed er 31 flyteknikere tatt ut i streik fra lørdag morgen.

Riksmekleren skriver på sine nettsider i natt: Mekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge frem et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter.

– Det er veldig skuffende at det blir en konflikt ut av dette her. Vi opplever at kravene som er lagt på bordet er langt over det andre grupper i samfunnet har forhandlet om, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart til VG natt til lørdag.

Fra den 20 juni trappes streiken opp da tas ytterligere 75 nye medlemmer ut i streik.

En av kravene var fra NFO på 60 kroner mer i timen, noe som etter beregninger fra NHO tilsvarer mellom 17 og 18 prosent lønnsvekst.

Flyselskapene Norwegian, SAS og Widerøe har nda ikke noen oversikt over hvordan streiken vil ramme flyavgangene og kundene.

Widerøe planlegger trafikk som normalt, men streiken kan medføre noen driftsforstyrrelser. Vi jobber for å få alle frem til sin destinasjon.  Widerøe oppfordrer reisende om å møte opp som normalt på flyplassen for den forestående reise, med mindre de reisende mottar annen informasjon fra oss sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleKan bli mer streiketrøbbel for norsk luftfart
Next article Uvisst hvordan streiken vil påvirke