Hangar.no
Flyets taleregistrator og ferdskriver er funnet - FOTO: BEA

Flystyrt i Pakistan: Pilotene brøt en lang rekke regler

Pilotene som fløy Airbus A320-flyet fra Pakistan International Airlines, som styrtet i mai, brøt en lang rekke med regler under laningen.

Nå er den første delrapporten klar etter flyulykken nær Karachi. CAA i Pakistan skriver i rapporten at pilotene ignorerte advarsler fra flygelederen flere ganger, om at både farten til flyet og høyden under landingen var helt feil.

Til tross for at flygeledere ga klar beskjed om dette minst to ganger, svarte pilotene bare med at de hadde kontroll. Men det mener myndighetene ikke stemmer, pilotene skal ha hatt helt feil høyde, og farten var helt feil for innflyvningen de var i ferd med å foreta.

Flyet skal også ha kommet inn mot rullebanen i en svært bratt kurve, og langt fra det som er normal prosedyre for flyplassen i Karachi.

Pakistanske myndigheter har overlatt flyets taleregistrator og ferdskriver til det franske BEA, som gjennomgår alle dataene denne uken.

Pakistanske myndigheter skriver i rapporten at pilotene under det første landingsforsøket, ikke hadde landingshjulene ute på flyet, dermed traff motorene på flyet rullebanen først. Flyets motorer skal ha fått store skader som følger av sammenstøtet med rullebanen.

Ulykken er den tredje verste i luftfartshistorien i Pakistan.

Airbus A320-flyet hadde PIA operert siden 2014 og det hadde da lagt bak seg 47.100 flytimer og 25.860 cycles.

Andre nyheter

American Eagle-fly skled av rullebane på Bahamas

Hans Olav Nyborg

Boeing 727 skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Domstol krever havarirapport innen 45 dager

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer