Flytrafikken ikke like hardt rammet av uværet i nord tirsdag

Foto: Hans Olav Nyborg

Flytrafikken i nord ser ikke ut til å få like store problemer tirsdag som da uværet herjet på sitt verste mandag. Men det kan bli enkelte innstillinger.

– Det er ikke like mange kanselleringer som det var i går. Det er ekstremt mye vær og kraftig vind, men flyplassene våre er åpne, og vi er klar for å avvikle flytrafikken, sier pressevakt i Avinor Helene W. Jensen til NTB.

Det blir enkelte forsinkelser og kanselleringer utover dagen, men tirsdagen ser langt bedre ut enn mandagen. Gårsdagens uvær i Nord-Norge tvang Widerøe til å innstille en rekke avganger, men flyselskapet forteller at det nå ser langt bedre ut.

– I dag er vi nesten tilbake til normalen, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli til NTB.

Hun forteller at Widerøe-flyene tirsdag tar sikte på å lette som planlagt. Det er kun på enkelte av destinasjonene her at problemene vil oppstå, noe som gjør at det vil bli tatt en del lokale avgjørelser.

– Men selv om man er nesten tilbake til normalen, er det et forbehold om at vinden ikke blir for ille, sier Solli.

Avinor opplyser at deres flyplasser er klare til å ta imot den trafikken som er.

– De som skal ut og reise i dag oppfordres til å forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapene sine. Hvis det blir kanselleringer eller veldig kraftige forsinkelser så får de beskjed fra dem, sier Jensen.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelDenne spanske flyplassen er den mest besøkte av reisende fra Norge
Neste artikkelPlay tilbyr mellomlandinger på Island uten ekstra kostnad