19.6 C
Oslo
19/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Flytrafikken sterkt redusert siste ukene

Eurocontrol, som håndterer det meste av luftrommet over Europa, melder at flytrafikken har brått fått en nedgang i løpet av de siste ukene.

I løpet av de siste månedene har flytrafikken i Europa ligget på 49 % av den totale trafikken i samme periode i 2019. Nå den siste uken har trafikken fortsatt å bli redusert, nå er den på 46 % av nivået på samme tid i 2019.

I følge Eurocontrol kommer dette som en følge av at en lang rekke flyselskap har måtte kutte i kapasiteten som følger av at land er blitt røde, og at viruset som fortsatt sprer seg verden over, gjør at færre velger å reise med fly.

Det er spesielt flyselskapene Ryanair og easyJet som blir trukket frem av flykontrollen. Ryanair er fortsatt selskapet med flest fly i luften.

Bransjen har nå innsett at luftfarten på ingen måte er på vei til å skulle jobbe mot en friskmelding, og i følge Eurocontrol, må en trolig se enda lengre ut i årene som kommer, for at tingene kommer tilbake til 2019 nivået.

Antallet flybevegelser søndag 6 september opp mot søndag 23. 8 (Eurocontrol)

Andre nyheter

Ryanair trekker seg fra Düsseldorf – Eurowings: ULC-konseptet er ut

Hans Olav Nyborg

Lufthansa tar avgjørelse om Airbus A380 kommer mandag

Hans Olav Nyborg

Europeiske flyselskap ber EU samordne koronaregler – Frykter for fremtiden

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer