De 95 personene som befant seg ombord i et fly fra Air Canada 16. desember, fikk alt annet enn den flyturen på to timer som de hadde sett for seg.

Flyturen skulle gjennomføres mellom Vancouver og Whitehorse i Canada, som er en innlandsrute, på to timer. Da pilotene skulle lande i Whitehorse var været så dårlig at flygelederen ga beskjed at det ikke var mulig å lande på rullebanen. Pilotene tok derfor turen videre til Anchorage i Alaska.

Da flyet hadde landet i Alaska startet ytterligere problem for de som var ombord, det var kun et fåtall som hadde med seg passet, og ettersom de nå hadde fløyet ut av Canada, måtte samtlige bli ombord. Etter flere timer ombord i flyet ble det klart at det fortsatt ikke var blitt bedring i været.

Amerikanske myndigheter tillot til slutt at passasjerene og mannskapet kunne innlosjeres på et hotell for natten.

Neste morgen ble samtlige kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen og deretter ble det avgang med kurs for Whitehorse på nytt. Men under landing ble flyet på nytt bedt om å avbryte på grunn av dårlig vær. Da bestemte piloten seg for å fly tilbake til Vancouver, samme sted de hadde tatt av fra 24 timer tidligere.

To døgn senere, bar det avgårde igjen, fra Vancouver til Whitehorse hvor flyet landet etter 36 timer, melder Sun.

Ruten flyet la bak seg (Google Maps)
Flightradar24.com

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus trekker egen bok om 50 års jubileum
Neste artikkelTo selskap i hver sin allianse signerer samarbeidsavtale