Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Flyvåpenet i USA: 123 Hercules transportfly på bakken etter funn av sprekker i vingene

US Air Force har blitt tvunget til å sette en tredjedel av flåten med Hercules C-130 transportfly på bakken. Årsaken er funn av sprekker i vingene på flyene. Air Mobility Command (AMC) kaller funnene atypiske sprekker.

Forsvaret har 450 tilgjengelige Herculesfly, nå er 123 satt på bakken. Det er på midten ved nedre vingefeste, kalt rainbow fitting at sprekkene er funnet på flere fly under ordinært vedlikehold.

I følge en pressemelding gjelder sprekkfunnene både C130-H og den nye C130-J. Flyene skal nå gjennomgå en ekstra sjekk, dersom det ikke blir funnet tilsvarende sprekker i vingene som på de første flyene, blir disse returnert til tjeneste.

Det norske luftforsvaret bruker også flytypen Hercules C-130J.

Andre nyheter

Ser du hva som mangler i denne bagasjetraktoren? Tester automatiske slike…

Hans Olav Nyborg

Richard Branson trekker seg fra salg av Virgin Atlatic-aksjer til Air France/KLM

Hans Olav Nyborg

Hong Kong Airlines har frist til lørdag med å skaffe kapital

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer