Hangar.no
Foto: US Air Force/Sam Salopek

Følger etter i morens fotspor – Flyr som pilot på Globemaster C-17

Da Jamie LaRivee skulle velge seg et yrke etter endt skolegang, ble det som så mange andre ungdom, å følge en av foreldrene. Det spesielle med LaRivee er at hun følger i morens fotspor inn i det amerikanske flyvåpen.

Moren til Jamie LaRivee ble kjent over hele USA sammen med de andre kvinnene som i 1976 uteksaminerte fra US Air Force Acadamy som de første kvinnene i egen klasse. Nå følger datteren etter, og det i en statistikk som i 2019 fortsatt kun teller få kvinner i luftforsvaret i USA, fem prosent.

Siden Jamie LaRivee var barn drømte hun om å etterfølge sin mor som pilot i det amerikanske luftforsvaret. Nå har hun trått inn som pilot for de enorme fraktflyene som går under navnet C-17 Globemaster. Hjemmebasen er Travis Air Force Base i California hvor hun siden 2017 har tatt utdannelse og startet sin karrière som flygende pilot i Forsvaret.

Denne saken ble først omtalt av U.S. Air Force i 2017.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer