Forbud mot Ryanair-annonse

Faksimile - Ryanairannonse

Flyselskapet Ryanair har nok en gang fått forbud mot flere av sine annonser, og dermed oppnådd ful pressedekning i britiske medier på nytt.

Denne gangen er det ASA – Advertising Standards Authority i Storbritannia som har innført forbud overfor Ryanair mot å bruke annonsene med teksten “Red Hot Fares & Crew” samt et bilde av en lettkledd kvinne.

Kvinnediskriminerende

I følge britiske medier har tusenvis av personer underskrevet kampanjer for at annonsen skal forbys, og 17 klager er mottatt av ASA fra personer som mener seg støtt av annonsen.

En av annonsene viser en lettkledd kvinne som er i ferd med å dra ned toppen av trusekanten med tittelen “Ornella February”.

Fra en populær kalender

Flyselskapet sier bildene i annonsen er fra selskapet veldig populære kalendere og disse er fra 2012 utgaven. Ryanair sier de ikke skjønner hvorfor så mange reagerer på disse annonsene da mannskapet som er avbildet har godkjent bruken og stilt opp frivillig.

ASA sier at til tross for at bildene er fra en kalender er det frivillig å kjøpe denne, mens bildene som nå har blitt benyttet i annonser i dagspressen blir påtvunget lesere som ikke ønsker å se slike bilder.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelStanset 60 meter utenfor rullebanen
Neste artikkelTransaero kjøper 777 fra SIA