Hangar.no
Foto: Boeing

Forbyr bruken av splitter nye Boeing-fly etter hendelse som kunne blitt en stor ulykke

U.S. Air Force har innført forbud mot bruken av transport og tankflytypen KC-46 etter en alvorlig hendelse som kunne ha blitt en potensiell ulykke med dødsfall.

KC-46 er et splitter nytt fly bygget av Boeing for det amerikanske forsvaret. Flyet er basert på Boeing 767 og skal brukes både til å transportere mannskap, frakt og drivstoff.

I en flyvning for kort tid siden løsnet flere metallfester i kabingulvet som skal holde frakt og paller på plass. I følge magasinet Defense News kunne mannskap som befant seg på dekket ha blitt skadet eller drept av at pallene løsnet under flyvningen.

Nå skal den amerikanske flyprodusenten Boeing gjennomgå systemet for å låse paller og frakt, og forsøke å gjøre endringer som sørger for at låsene ikke løsner under flyvning.

KC-46-flyene har blitt forfulgt av en lang rekke problemer siden de første flyene bel levert i januar i år. Flyene har store problemer med tanksystemet som skal kunne overføre drivstoff til andre fly i luften, og fly som er levert til US Air Force skal ha hatt både verktøy, teknisk utstyr og materialrester spredt rundt i kanaler under gulv og i kroker på flyene selv etter overlevering.

Forsvaret har også valgt å holde tilbake betaling for de nye flyene inntil flere av problemene med flyene er fikset. Noe som kan ta opptil tre år.

Andre nyheter

Hugger opp 12 år gammel Boeing 777-300ER

Hans Olav Nyborg

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer