12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Forsøker å selge det skandinaviske flyselskapet og reiseselskapet for å skaffe penger

Thomas Cook forsøker nå i noen siste desperate timer å få solgt unna Thomas Cook Scandinavia og fem reiseselakapene Ving, Tjäreborg, Spies og Globetrotter.

I følge avisen The Guardian er dette en av de siste mulighetene for Thomas Cook Group i Storbritannia for å kunne redde konsernet fra konkurs. I mellomtiden har britiske myndigheter og det britiske forbrukerrådet forberedt seg på en konkurs i kommende uker eller dager.

Thomas Cook har drevet med reisevirksomhet i 178 år og har 20.000 ansatte i alle sine selskap i Europa.

I slutten av september skal Thomas Cook fornye sin Air Travel Organiser’s Licence (Atol) hos det britiske CAA, for å beholde lisensen til å drive videre de neste 12 månedene. Men for at dette skal bli en fornyelse må selskapet være finansielt styrket til å møte en kommende vinter med nedgang i etterspørsel.

Allerede neste uke kan skjebnen til Thomas Cook bli klar, om det blir en konkurs eller om selskapet reddes ved et salg av de skandinaviske enhetene melder avisen.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer