9.7 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Første 787 ut fra ny fabrikk

Boeing markerte i går nok en milestein for selskapet i produksjon av sin Boeing 787 Dreamliner, da den første maskinen produsert ved det nye anlegget i Sør Carolina tok sin første flytur.

Pilotene Tim Berg og Randy Neville utførte den fem timer lange test-flyvningen som ble nøye fulgt av over 5.000 ansatte ved fabrikken som så det hele på en direkte nettoverføring.

Flyet som var det første ut av fabrikken skal leveres til Air India og skal nå bli fløyet til Fort Worth i Texas hvor det skal males i de riktige fargene. Deretter går turen tilbake til Sør Carolina for å bli fullført, før det leveres i løpet av august til flyselskapet.

Andre nyheter

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer