13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Første A350 levert til British Airways

British Airways har mottatt sin aller første Airbus A350-1000. Dette er det første av i alt 18 slike fly som det britiske selskapet skal få levert fra Airbus gjennom det kommende året og i 2021.

IAG som eier British Airways inngikk en avtale med Airbus i 2012 om kjøp av flytypen. Før 2019 er omme skal selskapet ha mottatt fire slike fly. Det første flyet har fått registrering G-XWB, som er en hylles til A350-1000 XWB (Xtra Wide Body).

I første omgang skal selskapet benytte flyet på rute mellom London og Madrid for å gi mannskapet ombord tid til å bli kjent med den nye flytypen i selskapet. I oktober er det duket for at flyet skal benyttes på rute fra London til Toronto, Dubai og Tel Aviv.

Selskapets A350-1000 er utstyrt med 331 sitteplasser hvor businessklasse kommer i en 1-2-1 konfigurasjon.

Fra kabinen på det nye A350 – Foto: BA

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer