Hangar.no

Første Airbus A321 ombygd til fraktfly levert til Qantas

 ST Engineering i Singapore har fullført den første konverteringen og ombyggingen av en Airbus A321 til et rent fraktfly. VH-ULD (835) ble i 1998 levert som Airbus A321-200 til det britiske flyselskapet BMI, og har i sine aktive år som passasjerfly blitt benyttet av blant annet Onur Air i Tyrkia, og Air 2000 i Storbritannia.

Dette er det første Airbu A321 som nå får betegnelsen Airbus A321P2F.

Flyet er levert som det første av tre slike ombygde 321 til det australske flyselskapet Qantas. Hos flyselskapet skal fraktmaskinene opereres for det australske postvesen.

Ombygde Airbus A321 ble godkjent som fraktfly av europeiske EASA i februar i år, mens FAA ga sin godkjennelse i juli måned. Dermed vil det følge en lang rekke med slike passasjerutgaver av A321 som får nytt liv som fraktfly fremover.

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer