Første Airbus A380 forlot Air France lørdag denne uken

Foto: Hans O. Nyborg

Lørdag ble det første Airbus A380 som opereres av Air France tatt ut av trafikk og sendt i retur til leasingselskapet.

F-HPJB ble fotografert av lokale flyentusiaster i det flyet ankom Malta hvor leasingselskapet som eier flyet, Dr. Peters Group, skal få flyet malt i en helt hvit farge og fjerne enkelte deler av interiøret som identifiserer den tidligere operatøren.

Air France har bestemt seg for å fase ut samtlige Airbus A380 og dette skal skje innen 2022. Dette første flyet som nå forlater selskapet har kun operert i trafikk siden det ble levert i februar 2010. Flyet er kun ni år gammelt når det nå settes på bakken.

Leasingselskapet har for øyeblikket ingen nye selskap som skal operere kjempeflyet. Det har blitt spekulert i om dette er ett av A380 flyene som wet-lease selskapet HiFly har sett seg ut som sin andre brukte Airbus A380. Men fortsatt skal ikke det portugisiske selskapet ha tatt noen avgjørelse om de skal hente inn ett fly til av denne størrelse melder lokale medier.

Air France har i dag 10 Airbus A380, fire av disse flyene er leid gjennom Dr. Peters, som forøvrig er samme leasingselskap Singapore Airlines har leid sine tilbakeleverte A380 fra.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing markerte den første 737 MAX-10
Neste artikkelDornier 228 styrtet i Kongo