Hangar.no
Foto: Airbus

Første Airbus A380 levert til All Nippon Airways

Den europeiske flyprodusenten Airbus forbereder nedleggelsen av produksjonen av verdens største passasjerfly, men onsdag kunne en helt ny kunde motta sitt første kjempefly.

Onsdag fikk det japanske flyselskapet All Nippon Airways overlevert det første av totalt tre Airbus A380 som skal bli del av selskapets flyflåte.

Under en seremoni i Toulouse onsdag ble det første flyet overlevert. I øverste etasje av flyet har selskapet innredet flyet med åtte suiter som gir de reisende mye privatliv under flyturen, i tillegg er det 56 businessklasse seter og 73 seter i Premium økonomiklasse.

På det nedre dekket er det 383 seter i økonomiklasse samt 60 seter som er familieseter som en sofagruppe.

All Nippon skal benytte Airbus A380 på rutene fra Tokyo i Japan til Honolulu på Hawaii.

Andre nyheter

FAA inviterer piloter fra hele verden til å teste oppdateringene i 737 MAX

Hans Olav Nyborg

El-flyutviklingen går sakte – Utviklere sliter med utålmodige investorer

Hans Olav Nyborg

Indiske myndigheter setter ned foten – Forbyr bruken av nye Airbus A320neo

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer