18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no
Foto: Airbus

Første Airbus A380 levert til All Nippon Airways

Den europeiske flyprodusenten Airbus forbereder nedleggelsen av produksjonen av verdens største passasjerfly, men onsdag kunne en helt ny kunde motta sitt første kjempefly.

Onsdag fikk det japanske flyselskapet All Nippon Airways overlevert det første av totalt tre Airbus A380 som skal bli del av selskapets flyflåte.

Under en seremoni i Toulouse onsdag ble det første flyet overlevert. I øverste etasje av flyet har selskapet innredet flyet med åtte suiter som gir de reisende mye privatliv under flyturen, i tillegg er det 56 businessklasse seter og 73 seter i Premium økonomiklasse.

På det nedre dekket er det 383 seter i økonomiklasse samt 60 seter som er familieseter som en sofagruppe.

All Nippon skal benytte Airbus A380 på rutene fra Tokyo i Japan til Honolulu på Hawaii.

Andre nyheter

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Lanserte det fjerde testflyet for Boeing 777X-programmet

Hans Olav Nyborg

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer