Første Airbus ACJ levert til Comlux

Foto: Airbus

Comlux har denne uken mottatt den aller første Airbus ACJ 220, fra produksjonen i Mirabel i Canada. Flytypen som er basert på Airbus A220, er levert til Comlux i Indianapolis hvor flyet skal utstyres med VVIP-kabin.

Dette første av totalt 15 fly som skal leveres til Comlux, skal benyttes av selskapet FIVE som får flyet ferdig levert med VVIP-kabinen i første halvår av 2023.

Det er Comlux som skal utstyre alle de 15 ACJ 220 med eksklusive kabiner for private eller forretningsreisende. Selve kabinen som kan benyttes er på 73 kvadratmeter, og skal utstyres med både soverom, bad, kontor og lounge. Totalt skal hvert fly få seks forskjellige soner i kabinen.

VIP-utgaven av Airbus A220 ble lansert i 2019, og har solgt i 15 eksemplar så langt. Flytypen kan fly 12 timer non-stop.

Valgene fra katalogen om VVIP-interiøret

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no