Det blir en spesiell opplevelse for lavkostselskapet JetBlue i USA når det aller første Airbus-flyet av typen Airbus A321LR blir levert. Selskapet har postet bilder av sitt første fly, som nærmer seg å bli bygget ferdig hos Airbus.

Dette flyet skal selskapet benytte på rute mellom New York, Boston og til London. Transatlantiske ruter er målet for Airbus når produsenten selger sine langdistanseversjoner av A321.

På dette første flyet har JetBlue valgt å dekorere halepartiet med et mønster som har fått navnet «Streamers», som skal relatere det til jetstrømmene over Atlanterhavet.

JetBlue har en bestilling inne hos Airbus på 13 Airbus A321neo i XLR-versjonen som kommer i løpet av neste år. Dette første flyet som er LR – Long Range-versjonen, skal leveres mot slutten av dette året, og blir satt i trafikk i 2021.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no