10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Første Airbus lander på St. Helena

I dag har vi satt litt fokus på hva som skjedde med Airbus A318, hvorfor ble dette aldri noen suksess for Airbus. Samme dag kommer også nyheten om at et Airbus A318 er blitt benyttet som det første Airbus-flyet til noensinne å lande på øya St. Helena i Atlanterhavet.

Det er det britiske charterselskapet Titan Airways som nå opererer noen fly av denne typen, og som har gjennomført en flyvning til øya, med helsepersonell fra Storbritannia.

Flyet kom fra London Stansted og har mellomlandet i Accra, Ghana og Ascension som er en britisk øy i det sørlige Atlanterhavet.

St. Helena er en øy i Søratlanteren, og er en del av det britiske oversjøiske territoriet St. Helena, Ascension og Tristan da Cunha. Øya er 16 km bred og 8 km lang, og har en befolkning på 3 867. FN regner St. Helena som et ikke-selvstyrt område. 

Dette er første gangen at et Airbus-fly lander på øya.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer