Hangar.no

Første Antonov-fly bygget uten russiske deler

Flyprodusenten Antonov har fullført byggingen av det første flyet produsenten setter sammen, uten å bruke russiske deler eller teknologi.

Det er et fly av typen Antonov AN-178 som nå er først ut, bygget med deler produsert i vesten, og i Ukraina. Dette flyet som er bygget med serienummer 006, skal etter planen leveres til myndighetene i Peru.

En konflikt mellom Ukraina og Russland førte til at produsenten måtte finne seg andre steder å hente inn deler til flyproduksjonen. Løsningen ble innkjøp av deler i den vestlige verden, samt egenproduserte deler fra hjemlandet.

Antonov AN-178 hadde sin første offisielle flyvning 15. mai i år, flyet kan legge bak seg 3680 kilometer og kan ta en nyttelast på 18000 kilo.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer