11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Mr. BAO Qifa (i midten), styreformann i HNA Aviation Group sammen med Dag Falk-Petersen (til høyre), konsernsjef i Avinor og Øyvind Hasaas (til venstre), lufthavndirektør ved Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)

Første avgang med kinesisk flyselskap fra Gardermoen i dag

Næringsminster Torbjørn Røe Isaksen deltok i dag på åpningen av den første kinesiske flyruten fra Norge. Det er selskapet Hainan Airlines som i ettermiddag returnerte til Beijing og med det åpnet den første ruten mellom Norge og Kina.

– Direkteruten mellom Kina og Norge vil ha stor betydning for norsk næringsliv og for handelsforbindelsene med Kina generelt. Det knytter landene våre nærmere hverandre og åpner for mer samarbeid og kontakt mellom norsk og kinesisk næringsliv. Direkteruter mellom Norge og Kina var noe mange i næringslivet var opptatt av da jeg var med på statsbesøket til Kina i høst, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Viktig for sjømatnæringen 
I Kina er etterspørselen etter norsk sjømat stor og denne ruten vil også ha betydning for at det kinesiske markedet får fersk norsk fisk raskt og effektiv levert.  

– Denne ruten gir enda bedre muligheter for økt eksport av fersk norsk sjømat til det kinesiske markedet, der etterspørselen etter sjømat av god kvalitet er stor og økende.Ettersom sjømatkonsumet i Kina er større enn hele den årlige produksjonen i Norge, er potensialet enormt, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

Det er forventet at denne ruten alene kan frakte norsk sjømat til en verdi av rundt 200 millioner kroner i året.  Da flyet lettet fra Oslo Lufthavn onsdag hadde det 16 tonn laks i lasterommet.

Ruten mellom Beijing og Oslo lufthavn skal opereres av en Airbus A330-300 med plass til 292 passasjerer fordelt på 32 seter i businessklasse og 260 i økonomiklasse. 

Første avgang – Foto: OSL

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer