-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no

Første Boeing 777-300 bygges om til fraktfly

Boeing 777 har vært en flytypen som i stadig større gradogså benyttes til frakt, men det er -200 versjonen som har blitt levert som rent fraktfly. Nå starter ombyggingen av den første Boeing 777-300ER til å bli et rent fraktfly.

Det er leasingselskapet GECAS som i samarbeide med IAI (Israel Aerospace Industries) skal bygge om i første omgang 21 slike fly til fraktfly.

Dette første flyet er bygget i 2005 og ble levert til Emirates som nytt da. Nå er flyet levert tilbake til GECAS, som nå bygger det om.

Boeing-maskinen får da betegnelsen Boeing 777-300ER Special Freighter (SF), skriver FlightGlobal.

GECAS har valgt å kalle de nye fraktversjonene av Boeing 777 for Big Twin, ettersom det er et fly med ekstra stor lastekapasiet.

Flyet kan ta 47 paller på dekket (2,4 x 3,2 meter), som er ti flere paller enn dagens Boeing 777-200LRF. Det er også åtte flere pallplasser enn Boeing 747-400F skriver nettstedet.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer