Hangar.no
Foto:
Flyindustri

Første brukte A380 nærmer seg overlevering til Hi Fly i Portugal

Det første Airbus A380-flyet som skal leies inn av det portugisiske selskapet Hi Fly er på vei til selskapet. Flyet, 9V-SKB, kommer fra Singapore Airlines og er fløyet til Tarbes i Pyreneene der det skal lagres inntil det er klargjort for overlevering til Hi Fly.

Flyet ankom Tarbes 9. februar og er den andre A380 som er faset ut av flåten til Singapore Airlines. Totalt har Singapore Airlines faset ut fire Airbus A380-fly fra sin flåte. 9V-SKA og 9V-SKB skal begge etter planen leveres til Hi Fly i løpet av mars måned.

Først skal flyene få en overhaling på det tekniske, så skal de få endret interiøret til nye seter, og mange flere seter enn det forrige operatør hadde. Flyselskapet skal ha to klasser ombord med tilsammen 560 seter. Flyselskapet skal kunne endre seteantallet opp til 700 ved enkelt å gjøre om på plasseringene av setene i henhold til leasingavtalen.

Flyene skal kunne leies ut til alle flyselskap som har behov for wet-lease av større fly. En av tankene er også å bruke flyene til hajj-flyvninger.

Hi Fly skal leie de to Airbus A380 i seks år med mulighet for å kunne forlenge leieperioden dersom dette er ønskelig.

 

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly