Hangar.no
Flyindustri

Første Comac CR929 vil kunne leveres i 2021 hvis alt går etter planen

Den kinesiske flyprodusenten Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) håper å kunne levere ut første fly av typen Comac CR929 til et flyselskap i 2021. Men dersom produsenten skal nå dette målet må alt gå smertefritt i årene fremover.

Det aller første testflyet som er produsert har gjennomført syv testflyvninger fra Aviation Industry Test Center i Yanliang siden oktober måned. COMAC er i gang med å få sertifisert flyet under kinesiske myndigheter, noe som er ventet å kunne skje innen 2020.

30. november i år gjennomførte produsenten en såkalt Glide-test av flyet ved Shanghai Pudong International-flyplass. I følge avisen China Today skal det andre av totalt fire testfly ha sin premiereflyvning i løpet av desember.

Den kinesiske produsenten har satses store kort på å i størst mulig grad benytte seg av kinesisk teknologi, og å ikke gå for allerede utviklet systemer til de internasjonale flytypene som er i produksjon hos Boeing, Airbus, Embraer og Bombardier.

Håpet er å ha samme standard som disse flyene, men at dette er utviklet ved hjelp av de mer en 30 universitetene som COMAC nå samarbeider med for å utvikle systemene til flytypen sin.

CR929-600 skal kunne ta mellom 258 og 280 passasjerer ved tre klasser, eller opp til 291 passasjerer ved to klasser ombord. Rekkevidden blir maks 12.000 kilometer.

Flyet bygges i samarbeide med russiske UAC.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA