Foto: SAS

Torsdag kunne den danske flyplassen Aalborg lufthavn sende av gårde sin aller første avgang til New York. Da var det duket for premiereflyvningen med SAS og selskapets Airbus A321LR (Long Range) på rute SK921.

SAS skal fly tre ganger i uken fra Aalborg lufthavn til Newark International, og første flyet lettet 18.35 torsdag.

I følge flere danske medier skal flyet ha hatt rundt 80 prosent belegg på den første turen, som hadde plass til 157 passasjerer.

Foto: SAS

Åpningen av ruten ble feiret med både mat og drikke, ballonger og en lang rekke taler. Den amerikanske stemningen ble skrudd opp til mottakelsen – med rød løper, de 52 statsflaggene, stjerner og striper i taket og tilhørende mat og drikke. Den trolig viktigste deltakeren på åpningsseremonien var SAS sin Airbus A321LR, som for første gang, og i god tid før første avgang, landet på Aalborg lufthavn.

Dagen ble feiret med mottakelse for over 100 deltakere fra industri og næringsliv, etterfulgt av tradisjonell åpning av ruten med amerikanske spesialiteter for de første reisende samt snorklipping og vannportal.

Direktør for SAS, Anko van der Werff, var glad for å endelig kunne tilby det danske folket muligheten for å kunne reise ut til enda flere deler av verden fra Danmark.

Det er virkelig flott å se vårt første direktefly mellom Aalborg og New York ta av i dag. Danmark er et viktig marked for oss, og vi er utrolig glade for å nå tilby enda flere forbindelser fra Danmark. Vi er også veldig glade for å møte den økende etterspørselen etter reiser til og fra andre byer enn våre hovedknutepunkter. Derfor tilbyr vi flere forbindelser til verden fra Skandinavia – og bringer resten av verden til Skandinavia , sa Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS.

I sommer vil SAS tilby opptil 164 avganger hver uke på totalt 14 ruter.

For flyplassen i Aalborg var det en historisk dag og direktør Niels Hemmingsen mente ruten var historisk i dansk luftfartshistorie.

– Den første direkte utenlandsruten fra Jylland er nå en realitet, hvor interessen har vært enorm siden nyheten kom ut for bare 4 måneder siden. Med New York på rutekartet styrkes Aalborg Lufthavns posisjon som internasjonal flyplass kraftig. Vi har derfor en unik mulighet til å åpne spesielt Nord-Jylland for de amerikanske turistene, som vi kontinuerlig jobber med i samarbeid med turoperatører, VisitDenmark og Destination Nord samt SAS, som må ha stor takk for troen på prosjektet og enormt engasjement for å få ruten i lufta , sier lufthavndirektør Niels Hemmingsen.

Flyene vil være i drift hele sommersesongen 2023 og vil komme tilbake til sommerprogrammet i 2024.

ANNONSE
Forrige artikkelStord blir endelig FOT-rute
Neste artikkelBoeing lanserer 787-10 i sitt ecoDemonstrator testprogram