Foto: Boeing

Det tsjekkiske flyselskapet Smartwings blir første operatør til å fly 737 MAX i Europa etter godkjenningen fra EASA. Selskapet blir det første til å operere MAX-fly på rutetrafikk innen Europas grenser.

Den europeiske luftfartsorganisasjonen European Union Aviation Safety Agency (EASA) ga godkjennelse til at MAX-flyene kan fly igjen i Europa i slutten av januar i år. Det var i mars 2019 at flyene fikk flyforbud etter to dødsulykker med flytypen.

Smartwings planlegger å ta i bruk MAX-fly fra den 25. februar på flyvning mellom Praha og Palma på Mallorca.

Nettstedet til Routes Online skriver denne uken at Norwegian som har flere MAX-fly i sin flåte planlegger første flyvning i mars måned, med oppstart 1. mars mellom Oslo og Stockholm.

Dette avviser selskapet selv.

-Vi kommer ikke til å fly 737 MAX mellom Oslo og Stockholm fra 1.mars, det er for tidlig å si noe om hvordan flyflåten kommer til å se ut fremover gitt prosessen vi er inne i, skriver Tonje Næss i Norwegian i en e-post.

Icelandair planlegger i følge samme kilde å starte opp med MAX-flyvninger så fort sommersesongen er i gang etter 28. mars.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no