1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Boeing

Første flyselskap aktiverer 737 MAX i Europa igjen

Det tsjekkiske flyselskapet Smartwings blir første operatør til å fly 737 MAX i Europa etter godkjenningen fra EASA. Selskapet blir det første til å operere MAX-fly på rutetrafikk innen Europas grenser.

Den europeiske luftfartsorganisasjonen European Union Aviation Safety Agency (EASA) ga godkjennelse til at MAX-flyene kan fly igjen i Europa i slutten av januar i år. Det var i mars 2019 at flyene fikk flyforbud etter to dødsulykker med flytypen.

Smartwings planlegger å ta i bruk MAX-fly fra den 25. februar på flyvning mellom Praha og Palma på Mallorca.

Nettstedet til Routes Online skriver denne uken at Norwegian som har flere MAX-fly i sin flåte planlegger første flyvning i mars måned, med oppstart 1. mars mellom Oslo og Stockholm.

Dette avviser selskapet selv.

-Vi kommer ikke til å fly 737 MAX mellom Oslo og Stockholm fra 1.mars, det er for tidlig å si noe om hvordan flyflåten kommer til å se ut fremover gitt prosessen vi er inne i, skriver Tonje Næss i Norwegian i en e-post.

Icelandair planlegger i følge samme kilde å starte opp med MAX-flyvninger så fort sommersesongen er i gang etter 28. mars.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer