Flyprodusenten Airbus har gjennomført den første flyvningen med 100 prosent SAF (Sustainable Aviation Fuel) i ett militært transportfly av typen Airbus A330MRTT.

Flyvningen som ble gjennomført denne uke er også den aller første flyvningen med 100 prosent av det miljøvennlige drivstoffet. Drivstoffet ble benyttet i begge flyets drivstofftanker under en flytur på onsdag. Turen gikk fra Brize Norton i Oxfordshire og hadde en varighet på 90 minutter. Til testen ble det benyttet en A330MMRT fra det britiske luftforsvaret RAF.

Flyvningen og testen var et samarbeide mellom den europeiske flyprodusenten Airbus, det britiske luftforsvaret og det britiske forsvarsdepartementet. Målet er å forberede det britiske forsvaret på å kunne benytte nettopp 100 prosent SAF som drivstoff på sine militære flytyper basert på sivile flytyper, som Airbus A330MMRT er.

-I tråd med formålet vårt om å nå våre miljømål har vi med glede støttet Royal Air Force på denne spesielle testflyvningen med bærekraftig drivstoff. Jeg berømmer vår britiske kunde for denne prestasjonen som bidrar til å bane vei for en bærekraftig reduksjon av karbonutslipp fra våre militærfly. Airbus-ingeniører har gitt et betydelig bidrag til dette RAF-oppdraget ved å tilby ekspertise på bakken de siste ukene og for å sikre at det ble gitt de nødvendige militære flytillatelsene fra MoD, sier Michael Schoellhorn, administrerende direktør for Airbus Defence and Space.

Ettersom ulike tilnærminger vil passe til ulike plattformer og miljøer, blir en rekke alternative drivstoffalternativer undersøkt for å sikre at Storbritannia er i forkant av denne utviklingsteknologien.

ANNONSE
Forrige artikkelLATAM Airbus A320 under avgang kolliderte med brannbil
Neste artikkelFikk ikke leaset ut flyene velger å selge