Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Emirates har registrert sitt første år med underskudd, på 30 år. I følge avisen The National er underskuddet på 20,3 milliarder Dirham, rundt 45 milliarder omregnet til norske kroner.

Inntektene til selskapet falt siste år med 66 prosent til 30,9 milliarder. Årsaken er selvsagt koronapandemien og at en lang rekke av flyene til selskapet har måtte stp på bakken som følger av dette.

Emirates er allikevel optimistiske med tanke på det kommende året.

-Økonomier og selskaper som kom inn i pandemitiden med en fra før sterk posisjon, vil være bedre i stand til å løfte seg opp igjen nå sier Emirates styreleder Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum til avisen.

Emirates har hatt rundt 31 prosent av den samlede mengden ansatte i permitteringer det siste året. Samtidig har selskapet også innført en rekke kostnadsbesparende tiltak, blant annet ved å fase ut fly som gir dårlig utfall økonomisk i forhold til alder, forbruk og vedlikehold. Selskapet har kvittet seg med en de aldre Airbus A380 og regner med at flere fly av denne typen også skal settes på bakken på sikt.

Selskapet har det siste året mottatt statlig hjelp på 11,3 milliarder dirham fra myndigheten som er eier.

ANNONSE
Forrige artikkelTUI Danmark øker antall avganger til øyer i Middelhavet
Neste artikkel(+) Finnair skal satse på ny billettype