-6.8 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Foto: Inger Bjørndal Foss etter avtale

Første Hainan-fly landet på Oslo Lufthavn onsdag morgen

Ved 04.40-tiden onsdag morgen landet det første flyet fra det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines på Oslo Lufthavn.

Selskapet skal bruke et Airbus A330-200 på ruten fra Beijing og har en flytid på litt over ni timer.

Det var høsten 2018 at det ble klart at Hainan Airlines skulle åpne rute til Oslo Lufthavn våren 2019. Den opprinnelige planen var å fly med Airbus A330-300 hele sesongen, men selskapet endret dette en uke før oppstart til Airbus A330-200 i flere tidsrom i sommersesongen.

Selskapet skal trafikkere Gardermoen tre dager i uken. Ved siden av å frakte turister til Norge og Kina, skal også selskapet ta med seg norsk sjømat tilbake til det asiatiske markedet.

Selskapet skal fly på mandager, onsdager og fredager til Norge, og de siste dagene er også billetter for vintersesongen 2019/2020 lagt ut på selskapets nettsider.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer