14.1 C
Oslo
04/07/20
Hangar.no

Første MC-21-300 er ferdig malt og innredet

United Aircraft Corporation i Russland har gjort seg ferdig med å male opp det første flyet av typen MC-21-300. Flyet er et testfly som benyttes for å sertifisere flytypen i Russland i første omgang.

Det er Spektr-Avia i Ulyanovsk som har malt flyet på vegne av flyprodusenten. I tillegg er kabinen nå innredet med 172 passasjerseter samt en rekke instrumenter for å måle flyets bevegelser under testflyvninger. Når flyet er ferdig sertifisert vil det kunne ta 211 passasjerer i en full økonomiklasse.

Produsenten selv skriver at MC-21-300 er spesielt utviklet med tanke på lavkost-selskaper.

Det er så langt nesten utelukkende russiske selskap som har bestilling inne på flytypen. Russiske Aeroflot har flest fly i bestilling med 50 stykk. Det er også et flyselskap fra Egypt og ett fra Aserbajdsjan som har bestilling hos produsenten.

Flytypen har en maks distanse på 6.000 kilometer, tilsvarende Boeings 737 MAX 10 og Airbus A320. Flytypen vil benytte Pratt & Whitney PW1000G.

Kabinen slik den ser ut på testeflyet. PJSC

Andre nyheter

Boeing har satt siste dato for produksjonen av luftfartens dronning

Hans Olav Nyborg

Skal fly tre siste turer med Boeing 747 før det er slutt – Billetter legges ut neste uke

Hans Olav Nyborg

Vil starte FAA-sertifisering av 737 MAX i juli

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer