-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no

Første selskap i gang med MAX-flyninger

Flyselskapet GOL ble i dag det aller første flyselskapet som har satt 737 MAX tilbake i trafikk. På ruten Sao Paulo og Porto Alegre i Brasil, ble PR-XMB, 737 MAX 8 i dag benyttet.

Dermed er første flyvning med MAX i gang innen luftfarten etter at flytypen har stått med flyforbud på bakken siden mars 2019.

Det er kun USA og Brasil som så langt har godkjent at MAX-flyene kan opereres i trafikk. Det er ventet at EASA i Europa og myndighetene i Canada vil godkjenne flytypen i løpet av første kvartal 2021.

GOL i Brasil vil merke alle flyvninger hvor MAX-flyene benyttes, slik at passasjerene kan velge å bytte til andre flyvninger dersom de ikke ønsker å fly ombord i et MAX-fly.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer