Fortsatt hundrevis av innstilte fly i Storbritannia

Foto: Hans Olav Nyborg

Dagen etter at tekniske problemer satte Storbritannias flytrafikk ut av spill, er minst 281 fly innstilt. Myndighetene skal granske hva som skjedde.

Problemene startet mandag med det landets flyledningsleverandør Nats omtaler som et teknisk problem som gjorde at de ikke fikk behandlet flyplaner. Over en firedel av alle flygninger til og fra britiske flyplasser ble innstilt.

Selv om feilen ble rettet samme ettermiddag, fikk den også følger for tusenvis av reisende tirsdag. På landets seks største flyplasser – Heathrow, Gatwick, Manchester, Stansted, Luton og Edinburgh – er minst 281 flygninger innstilt, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået PA. I tillegg er det store forsinkelser på flere avganger.

Norwegian opplyser til NTB at deres flygninger til og fra Storbritannia går som normalt, og at de har satt opp seks ekstra fly for å ta unna passasjerene som ikke kom seg fram mandag. Pressesjef Tonje Sund i SAS sier selskapets trafikk til og fra Storbritannia i dag går i rute, men at det fortsatt er mange passasjerer som sitter fast på hotell grunnet problemene.

Forstyrrelsene i flytrafikken skjedde på det som er en fridag for mange briter og dermed en stor utfartsdag. Ifølge samferdselsminister Mark Harper er dette den verste hendelsen i sitt slag på nesten et tiår. Han har kunngjort en uavhengig gransking av hendelsen.

– Luftfartstilsynet vil sammenstille en rapport i løpet av de nærmeste dagene, som vi selvfølgelig vil se på for å se om det er noe vi kan lære for fremtiden. Vi vil sikre at dette ikke skjer igjen, sier han. Harper sier det ikke ser ut til å være snakk om et nettangrep eller lignende.

– Dette var et teknisk problem. Vi tror ikke det var et cybersikkerhetsproblem, sier han.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelLanserer 11 nye ruter til Europa kommende sommer
Neste artikkelLeasingselskap: Konkursrammet Indisk flyselskap har rotet bort flydeler