Foto: Hans O. Nyborg

Totalt 186 600 gjester reiste med Flyr i oktober. Fyllingsgraden var 81,3 prosent og punktligheten var 85 prosent, skriver flyselskapet i en pressemelding. Etterspørselen etter flyreiser til europeiske feriedestinasjoner var fortsatt sterk, og enhetsinntektene økte. Etterspørselen etter innenlandsflyvninger i Norge var fortsatt lavere enn forventet.

– Vi er veldig godt fornøyde med at den generelle sterke etterspørselen etter flyreiser til våre europeiske destinasjoner fortsatte i oktober med mange fulle flygninger og en fyllingsgrad på 87 prosent. Dette viser at Flyr er det foretrukne valget for mange fritidsreisende i Norge. Etterspørselen etter innenlandsflyvninger i Norge var fortsatt lavere enn forventet, med en fyllingsgrad på 63,7 prosent, og vi forventer at dette fortsetter fremover, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

I vinter forventes det at folks kjøpekraft vil reduseres betydelig etter renteoppganger, høy generell kostnadsvekst og rekordhøye energipriser. Dette påvirker luftfarten og Flyr betydelig, da det vil føre til redusert etterspørsel etter flyreiser. Sammen med de høye flydrivstoffprisene, var dette bakgrunnen for at Flyr besluttet å redusere rutetilbudet gjennom vinteren og ta viktige grep for å kutte kostnadene.

Fra november til mars vil Flyr betjene 5-6 fly på ruter til flere populære europeiske destinasjoner, inkludert Alicante, Malaga, Las Palmas, Barcelona, Roma, Paris, Nice, Berlin og Brussel, samt til skidestinasjonene Milano Bergamo, Salzburg og Genève. Selskapet vil også tilby flyreiser fra Oslo til Bergen og Trondheim, samt «Juleruter» mellom flere byer i Norge i desember.

Flyr hadde i snitt 11 fly i drift i oktober. Yielden var NOK 0,63, og enhetsinntekten (PASK) var NOK 0,54.

Flyr opererte 99,2 % av sine rutefly denne måneden, og punktligheten var 85 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe lanserer fire nye utenlandsruter
Neste artikkelFikk en uheldig start med nytt navn