9.3 C
Oslo
08/07/20
Hangar.no

Fortsetter å fly, men slipper opp for penger snart

Flyselskapet Qatar Airways har ingen planer om å sette alle sine fly på bakken, til tross for at andre aktører verden over snart har de fleste av sine fly parkert.

Samtidig innrømmer direktør for selskapet, Akbar Al Baker, at pengene er i ferd med ta slutt.

-Vi har nok kapital til å kunne klare oss gjennom en begrenset periode, sier Al Baker til Reuters.

Selskapet skal på nytt søke myndighetene i Qatar om krisepakke som vil gi selskapet mulighet til å overleve koronakrisen som har rammet luftfarten hardt.

-I disse tidene vil det vise seg hvilke selskap som er sterke nok og har krefter nok til å kunne overleve, forteller Al Baker til nyhetsbyrået.

Den frittalende direktøren er overrasket over flere flyselskap verden over som i mange år har hatt klare standpunkter og kommet med skryt av at de klarer seg fint uten statlig eierskap og støtte, er nettopp de som nå skriker etter statlig støtte og eierskap for å overleve.

Andre nyheter

Kvitter seg med halvparten av flyflåten – inkludert fire nye Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Singapore Airlines setter to A380 og to 787 på langtidslagring

Hans Olav Nyborg

El-Al i Israel satt på bakken – Alle fly beordret tilbake til hjemlandet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer