Det serbiske flyselskapet Air Serbia mottok denne uken sin tredje Airbus A330-200 (YU-ARC), og med det også kopieringen av Norwegians bruk av halehelter.

For på selskapets tredje Airbus A330 er det Mihajlo Pupin, en av gründerne bak NASA i USA som er hentet frem. Pupin ble født i Serbia, og jobbet som professor ved ett universitet i New York, han vant blant annet Pulitzer-prisen i 1924 og han levde mellom 1854 og 1935.

Flyselskapet har brukt 18 dager med 20 mann på jobben for å få dekorert det nye flyet med halhelten, som kreativt nok minner svært så mye om det samme grafiske uttrykket og oppsettet som Norwegian har benyttet i en lang årrekke.

Flyselskapet skriver i en pressemelding at de har benyttet 400 liter med maling og at bildet og dekoren består av 20 ulike farger. Selve flyet ble dekorert i Arizona.

-Vi venter spent på øyeblikket når vår nye Airbus A330 skal fly. Med tanke på de nåværende behovene til nettverket vårt, er det svært viktig for det nye flyet å starte regelmessige flyvninger så snart som mulig, og det er grunnen til at det vil fly med eksisterende kabin- og seteoppsett, sier Jiri Marek, administrerende direktør i Air Serbia.

A330-flyet ble produsert med serienummer1236 og levert til South African Airways i 2011. Serbias nasjonale flyselskap planlegger å konfigurere flyet i 2-klasser konfigurasjon, med 18 seter i business class og 250 økonomiseter. Denne rekonfigureringen av kabinen vil starte når flyet gjennomgår sitt tolvårige flyvedlikehold i begynnelsen av 2023.

Dette flyet skal benyttes på ruter til New York, Tianjin og en nye rute fra Beograd til Chicago som skal begynne i de første månedene av neste år.

 

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Dropper Airbus A380 på New York-rute
Next article Hong Kong godkjenner kinesiske C919