Det serbiske flyselskapet Air Serbia mottok denne uken sin tredje Airbus A330-200 (YU-ARC), og med det også kopieringen av Norwegians bruk av halehelter.

For på selskapets tredje Airbus A330 er det Mihajlo Pupin, en av gründerne bak NASA i USA som er hentet frem. Pupin ble født i Serbia, og jobbet som professor ved ett universitet i New York, han vant blant annet Pulitzer-prisen i 1924 og han levde mellom 1854 og 1935.

Flyselskapet har brukt 18 dager med 20 mann på jobben for å få dekorert det nye flyet med halhelten, som kreativt nok minner svært så mye om det samme grafiske uttrykket og oppsettet som Norwegian har benyttet i en lang årrekke.

Flyselskapet skriver i en pressemelding at de har benyttet 400 liter med maling og at bildet og dekoren består av 20 ulike farger. Selve flyet ble dekorert i Arizona.

-Vi venter spent på øyeblikket når vår nye Airbus A330 skal fly. Med tanke på de nåværende behovene til nettverket vårt, er det svært viktig for det nye flyet å starte regelmessige flyvninger så snart som mulig, og det er grunnen til at det vil fly med eksisterende kabin- og seteoppsett, sier Jiri Marek, administrerende direktør i Air Serbia.

A330-flyet ble produsert med serienummer1236 og levert til South African Airways i 2011. Serbias nasjonale flyselskap planlegger å konfigurere flyet i 2-klasser konfigurasjon, med 18 seter i business class og 250 økonomiseter. Denne rekonfigureringen av kabinen vil starte når flyet gjennomgår sitt tolvårige flyvedlikehold i begynnelsen av 2023.

Dette flyet skal benyttes på ruter til New York, Tianjin og en nye rute fra Beograd til Chicago som skal begynne i de første månedene av neste år.

 

ANNONSE
Forrige artikkelDropper Airbus A380 på New York-rute
Neste artikkelHong Kong godkjenner kinesiske C919