Foto: Hans O. Nyborg

Gjensidiges reiseforsikring har gjennom hele pandemien vært gyldig, også på reiser i røde land. Gjensidige fortsetter denne praksisen.

– Vi anbefaler at reiserådene alltid følges, og vår forsikring bygger på norske myndigheters reiseråd. Men velger du likevel å reise til et land eller område som er rødt, har du gyldig reiseforsikring for alle hendelser og skader som ikke har sammenheng med koronasituasjonen, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det er selskapets ansvar å hjelpe folk innen rammen for forsikring, og ikke blande seg inn i hvorfor folk reiser eller ikke.

– Reiser du til et land som er gult erstatter vi også kostnader som har sammenheng med koronasituasjonen. Vær likevel oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager dersom ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen eller nye reiseråd for landet du befinner deg i, for eksempel at det går fra å være gult til å bli rødt, sier Rysstad.

Smittesituasjonen er stadig i bevegelse i Norge, med stadige nye utbrudd. Det er grunn til å tro at det samme gjelder i andre Europeiske land og verden for øvrig.

Utenriksdepartementets reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, gjelder til 1. juli, men med noen unntak. Se hvilke områder FHI regner som gule og røde.

ANNONSE
Forrige artikkelEU og USA har avsluttet 17 år lang strid om Airbus og Boeing
Neste artikkel(+) Måtte etterlyse eier av fly på Sandefjord Torp