Fortsetter samtalene torsdag

Foto: Hans O. Nyborg

I dag torsdag fortsetter flyselskapet SAS og pilotforeningene sine samtaler etter at disse ble avsluttet i går ettermiddag. Partene er fortsatt på talefot, og det er fortsatt et håp om å finne en løsning.

Onsdag ble det kjent at SAS vurderer å søke om frigjørelse fra den siste avtalen selskapet har med sine ansatte. I følge Danmarks Radio er det en vurdering SAS gjør.

– Det har vi ikke gjort ennå av hensyn til forhandlingene. Det er fortsatt til vurdering, skriver Carsten Dilling i en tekstmelding til MobilityWatch.

Avtalen med de ansatte utløp i april og den er den partene nå delvis forhandler om. Dersom flyselskapet får frigjort seg fra denne avtalen helt, kan det bety at selskapet står fritt til å forhandle om helt nye vilkår på arbeidsgivers ønsker.

– Det kan også være en trussel, for hvis du ikke lander en avtale, så vil du prøve å frigjøre deg, så det kan også være et forhandlingskort, derfor kan dette være en forhandlingsstrategi fra SAS side, som ikke nødvendigvis blir en realitet sier Christian Ipsen, som er arbeidsmarkedsforsker ved Københavns Universitet til DR.

Partene har forhandlet i over seks måneder uten å komme til enighet. I følge den danske kringkasteren mener fagforeningen Dansk Metal som representerer Pilotforeningen at utspillet fra Dilling sin side er noe av det mer amatørmessige som fagforeningen har opplevd i sin historie.

– I Dansk Metal forstår vi ikke denne konflikteskaleringen i det hele tatt, mens våre folk sitter samlet i Stockholm for å forsøke å finne løsninger, det er noe av det mest amatøraktige vi har sett i Dansk Metals historie, sier styreleder i Dansk Metal Claus Jensen i et skriftlig svar til DR .

ANNONSE
Forrige artikkel259 bestillinger i første halvår
Neste artikkelTestet 737 MAX i Kina igjen